UNIBANK

  •  
  •  

Prezentarea colecţiei jubiliare de poezii a lui Todur Zanet

Data: 
3 Septembrie, 2013 - 16:37

 

Pe data de 1 septembrie 2013 în cadrul Salonului Internaţional de carte de la Biblioteca Naţională din Republica Moldova a avut loc prezentarea colecţiei jubiliare de poezii cu genericul “Koorlaşmiş ateş” a cunoscutului poet de origine găgăuză Todur Zanet.
 
Cartea a fost editată într-un tiraj de 1 000 de exemplare şi a fost finanţată de către BC “UNIBANK” S.A. în cadrul proiectului “20 de ani - 20 de fapte bune”.
 
Prezentarea a fost inaugurată de către directorul Bibliotecii Naţionale Alexe Rău. În prezentarea sa directorul a menţionat despre importanţa acestei publicaţii şi a urat autorului succese în continuare. La prezentare au fost prezenţi colegii lui Todur Zanet – scriitori, poeţi, admiratori, de asemenea iubitori de artă. Invitatul de onoare a ceremoniei a fost ambasadorul Turciei în Moldova Mehmet Selim Kartal.
 
E important de menţionat, că această publicaţie va completa fondurile bibliotecilor găgăuze şi va fi transmisă şcolilor din satele şi oraşele din teritoriu, de asemenea şi profesorilor de limbă găgăuză. Scopul ceremoniei a fost susţinerea culturii găgăuze şi a folclorului local.